Kunst & Cultuur

Cultuur en geschiedenis komen tot leven

Onze gemeente huisvest een divers scala aan musea. De musea tonen het verleden in woord, geschrift en beeld. Je gaat terug in de tijd en beleefd de historische gebeurtenissen of je ziet hoe men vroeger leefde en werkte. Laat je verwonderen door historische wapens, kledij, boeken, prenten of juist door de gevonden wrakstukken van een roerig verleden. Diverse routes staan in het teken van de historie en al fietsend of wandelend kom je langs de cultuurhistorie van onze gemeente.

Straatkunst in Lichtenvoorde

Grappig spelen met de werkelijkheid, grauwe muren opfleuren. Straatkunst is op gedoken in de steeg achter de Nieuwmarkt. Wanneer je voorbij de Aldi door die steeg loopt, word je een stuk blijer. In de dichtgetimmerde ramen boven de achtergebleven douchetegels staan chirurgen opereren. Dit is de muur van het oude ziekenhuis, dit is legale straatkunst dat passanten gaat verwonderen.

Hieronder vind je leuke tips over monumenten, architectuur, galerie├źn en musea. Bezoek de gemeente Oost Gelre en ontdek de mooiste plekjes. Laat je inspireren en prikkel je zintuigen!