Openluchtmuseum Erve Kots

Openluchtmuseum Erve Kots
Eimersweg 4
7137 HG Lievelde

T: 0544-371691
E: info@ervekots.nl

www.ervekots.nl
Herberg

Verscholen in het Achterhoekse coulisselandschap vindt u Openluchtmuseum en Herberg Erve Kots. In de Herberg kunt u bij het open vuur op verhaal komen met een kom koffie met pillewegge, de beroemde pannenkoeken of een klomp- of seizoensgerecht, met misschien wel een glas huisgebrouwen bier!  Kom op verhaal in de herberg en proef een glas bier uit eigen brouwerij.
Erve Kots is dé locatie in de Achterhoek voor het organiseren van een familiefeest, personeelsfeest e.d. Geschikte zalen voor elk gezelschap waar u buffetten, diner of à la carte kunt eten…

Openluchtmuseum

Openluchtmuseum Erve Kots laat u zien hoe de Saksische boer vroeger leefde en werkte. Via het Los Hoes, de Schoppe komt u in de oude boerderij “Kots”. De rondgang leidt verder langs de rosoliemolen, de ambachtsstraat en de houtzagerij. Ontdek het museum waar u ziet hoe vroeger in de Achterhoek geleefd en gewerkt werd. Met een tentoonstellingsruimte met informatie over de circumvallatielinie van het beleg van Grol (1627). Terugwandelend komt u in de expo waar de FrederikHendrik-linie op maquette staat. Op het museum zijn regelmatig demonstraties van ambachten en zijn er diverse kinderactiviteiten. Herberg en Openluchtmuseum zijn dagelijks en doorlopend geopend.

Brouwhoes

In onze brouwerij het Brouwhoes maken we op ambachtelijke wijze eigen bieren. Het hart van de brouwerij is het proeflokaal met zijn prachtige koperen brouwketel. Tijdens een rondleiding door het Brouwhoes kunt u zien, ervaren en proeven hoe het brouwen in zijn werk gaat. U proeft naar keuze een heerlijk donkerblond en robuust “Bokse Bier”, het speciaalpilsener “Frederik Hendrik” of het bijzondere “Stadsch Schemer”.

Startpunt fiets- en wandelroutes

Erve Kots is bij uitstek geschikt om als startpunt te fungeren voor je fiets- of wandeltocht. Diverse routes beginnen en eindigen bij Erve Kots.

Geniet van de Achterhoekse gastvrijheid!