Kaasboerderij Weenink

Kaasboerderij Weenink
Eimersweg 3
7137 HG Lievelde

T: 0544-371446
E: info@kaasboerderijweenink.nl

www.kaasboerderijweenink.nl
Beleefboerderij

Kaasboerderij Weenink is een echte beleefboerderij. Kinderen mogen tussen de dieren doorlopen en lekker knuffelen met onze kalfjes, konijnen en pony’s. Ook leer je op een “kunstkoe” hoe koeien met de hand gemolken worden.
Springen op de airtrampoline, graven in de zandbak of meespelen met Boerengolf of de Boerenspelen: het kan allemaal op onze boerderij! En natuurlijk mogen ouders meedoen!
Even uitpuffen kan op ons terras of in het Proeflokaal, met een heerlijk boerenijsje, een drankje en/of iets lekkers te eten van onze kleine kaart. (Het terras is geopend van mei t/m oktober). Uitgebreidere maaltijden zijn op afspraak mogelijk.
Heb je iets te vieren dan is een kinderfeestje de manier om de boerderij te beleven.

Kaasmakerij

Kaasboerderij Weenink heeft nog steeds een combinatie van Ambachtelijke traditie & Boerenkaas van rauwe melk. De eigentijdse naam: 3K.
Waarom 3K? Het thema van onze boerderij is Koeien, Kaas en Kunst, 3 keer een K is 3K, vandaar.
Kaasboerderij Weenink gebruikt nog steeds rauwe melk voor de kaas. Pasteuriseren veranderd de smaak van de melk en daardoor de smaak van de kaas. Door niet te pasteuriseren en de melk rauw te verwerken, blijven de fijne aroma’s behouden en krijg je uiteindelijk de lekkerste kaas.
3K Boerenkaas is er in Goudse, Leidse en Maasdammer, van jong tot oud. Daarnaast hebben we een hele diversiteit aan kruidenkazen. Denk hierbij aan de ‘standaard’ kruidenkazen zoals brandnetel en komijn maar ook de fenegriek, lavendel en olijf.
Wil je met eigen ogen zien hoe boerenkaas wordt gemaakt? Kom dan op excursie in onze Kaasmakerij.

Kaasboerderij Weenink: van traditionele “Kaasboerderij” naar “Beleefboerderij”. Ontdek ons arrangementen aanbod!

De arrangementen op de Beleefboerderij krijgen steeds meer gestalte: de kalfjes kunnen geknuffeld worden, u speelt Boerengolf tussen de koeien, er zijn volop speelmogelijkheden voor kinderen en de hooiberg is de VIP room. In de Koepel krijgt u het idee dat u altijd buiten bent en op het terras geniet u van het uitzicht op de weilanden. Kaasboerderij Weenink is door zijn beleving en zijn “Koeien, Kaas en Kunst” een inspirerende plek voor een vergadering of businessmeeting. Wij bieden u ook vele mogelijkheden voor een bruiloft of zomaar een feestje.
Wij hebben een breed aanbod van Eten & Drinken arrangementen. Ons motto is daarbij “van het fornuis direct op tafel”, met zoveel mogelijk gebruik van de verse ambachtelijke streekproducten, de “Kunststukjes” uit eigen makerij. Heeft u nog speciale wensen? Laat het ons weten!