Loop mee met en voor Vocales

Loop mee met en voor Vocales

Er worden routes uitgezet in en rondom de Besselinkschans in Lievelde. “Er komen 3 lussen zodat de mensen zelf kunnen kiezen hoeveel lussen en dus hoeveel kilometer ze willen lopen. Het is een zogenaamde klavertje drie-tocht met een totale lengte van 20 kilometer door de prachtige natuur en het mooie buitengebied”, leggen Lea en Margreet uit. Het vertrekpunt is bij de kantine van de MACL (de Motor- en Auto Club Lichtenvoorde) aan de Eikendijk 9 in Lievelde. “Dat is ook het koffiepunt van de wandeltocht. Deelnemers kunnen zich daar inschrijven tussen 09.00 en 11.00 uur.” Deelname aan de wandeltocht kost 4 euro en kan contant of middels een QR-code betaald worden.

Actief
Vocales is met haar 55 jaar zeer actief en bekend in de Groenlose gemeenschap. Zo geeft het koor regelmatig concerten en doen ze mee aan de Slag om Grolle. “Binnen ons koor zijn er ook veel mensen die graag wandelen, we hebben met een aantal leden dan ook een eigen appgroepje om af te spreken wanneer en waar we gaan lopen”, vertelt Lea. “Margreet en ik zijn zelf ook fanatiek, we doen regelmatig mee aan wandeltochten in de regio.” Vocales telt zo rond de 40 leden, mannen en vrouwen, en nieuwe leden zijn van harte welkom. Ook is het koor nog steeds op zoek naar een dirigent. “Ons koor staat nu onder leiding van koorlid Sylvia ten Broeke die het dirigeren tijdelijk op zich heeft genomen.”

Het koor repeteert elke donderdagavond van 20.00 tot 21.30 uur in de Calixtusbasiliek. “We zingen zeker niet alleen maar kerkelijke liederen. Ons repertoire is heel divers en varieert van evergreens uit de jaren zestig tot popnummers van nu. We worden bij het zingen begeleid door ons eigen combo met piano, gitaar en drums”, legt het duo uit. “Het is heel fijn samenwerken met onze muzikanten Tim Ebbers, Michel Hoitink en Elian Roerdink – ten Barge.” Lea en Margreet hopen op een grote opkomst op zondag 24 september. “Het is prachtig wandelen rondom de Besselinkschans én u steunt ons koor ermee!”

In de buurt