Lichtenvoordse Cross Triathlon

Lichtenvoordse Cross Triathlon

De Lichtenvoordse Cross Triathlon gaat van start op zondag 26 maart 2023. Er is voor een Cross Triathlon gekozen omdat het evenement plaatsvindt in het voorjaar. Wegen kunnen door de weersomstandigheden glad zijn en daarom is het gebruik van een wielrenfiets uitgesloten. Het parcours kan alleen met een stevige fiets of bij voorkeur een mountainbike / veldfiets / gravelbike worden afgelegd. Om goed van start te gaan volgt hieronder een opsomming van de benodigde informatie en wijzigingen die van kracht zijn tijdens de Lichtenvoordse Cross Triathlon.

Afstanden

1/8  Cross Triathlon
De 1/8 Cross Triathlon bestaat uit 500 (20 banen) meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen. Deelnamekosten bedragen €15,00.

1/8 Team Cross Triathlon
De 1/8 Team Cross Triathlon bestaat uit 500 (20 banen) meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen. Een team bestaat uit drie personen, waarbij elke deelnemer één discipline aflegt. Deelnamekosten bedragen €30,-.

1/4  Cross Triathlon
De 1/4 Volwassenen Cross Triathlon bestaat uit 1000 (40 banen) meter zwemmen, 40 km (2x ronde van 20 km) fietsen en 10 km (2x ronde van 5 km) hardlopen. Deelnamekosten bedragen €20,00.

1/4 Team Cross Triathlon
De 1/4 Team Cross Triathlon bestaat uit 1000 (40 banen) meter zwemmen, 40 km (2x ronde van 20 km) fietsen en 10 km (2x ronde van 5 km) hardlopen. Een team bestaat uit drie personen, waarbij elke deelnemer één discipline aflegt. Deelnamekosten bedragen €30,-.

Deelname voorwaarden
– Een fietshelm is verplicht. De helm moet vast zitten voordat men de fiets pakt tot het moment dat men de fiets weer in het rek zet.
– Deelnemers dienen over deugdelijk materiaal te beschikken.
– Iedereen dient in het bezit te zijn van een zwemdiploma.

Zwemmen
De start is in het ondiepe gedeelte van het bassin vanuit het water. Slaat de klok de starttijd van de groep waarin je bent ingedeeld, dan begint je tijd te lopen. De starttijd wordt aangegeven door middel van een signaal.
Deelnemers zijn vrij in het kiezen van de ‘juiste’ baan. De meest linkse baan, baan 1, is de baan voor de ‘snelste’ deelnemers, baan 2 voor de ‘snellere’ deelnemers, 3 voor de ‘snelle’ deelnemers en baan 4, de meest rechtse baan, voor de ‘normale’ deelnemers. Er zwemmen vijf of zes deelnemers per baan. De zwarte streep op de bodem van het zwembad moet rechts aan worden gehouden om zo gestructureerd mogelijk te zwemmen. Je zwemt op deze manier tegen de klok in. Zo maakt het mogelijk om elkaar te passeren. Deelnemers dienen ZELF de banen te tellen. Heen EN terug zijn twee banen! Tip: zet een toeschouwer aan de kant, die een seintje geeft wanneer je (bijna) klaar bent. Iedere deelnemer mag één assistent naast de badrand plaatsen. Klaar met zwemmen? Volg de weg van de vloerbedekking richting de ‘snelle-kleedkamer’ en vervolgens naar het fietspark.

Fietsen
– Zorg ervoor dat de fiets technisch in goede staat verkeerd (uiteinden stuur en balhoofd dienen afgedopt te zijn).
– Er is een ronde uitgezet van 20 kilometer. Deelnemers die een 1/4 Cross Triathlon afleggen, fietsen de ronde twee keer.
– Het is verplicht een helm te dragen bij het fietsen. De helm moet dicht zijn vanaf het moment van dat men de fiets vastpakt tot het moment dat de fiets weer in het rek wordt gezet.
– Op de wisselzone (dit is het binnenterrein van het zwembad) dient men met de fiets te lopen.
– Deelnemers dienen zich te houden aan de verkeersregels. Op belangrijke plaatsen worden verkeersregelaars geplaatst.
– De route wordt aangegeven met pijlen.
– Het parcours telt meerdere zandwegen en bospaden. Gebruik daarom een mountainbike / veldfiets / gravelbike of een andere degelijke fiets. GEEN RACE- OF ELEKTRISCHEFIETS.

Hardlopen
Verlaat het fietspark via de aangegeven pijlen op het fietspark en begeef je naar de hardlooproute. Dit is een route van 5 km. Deelnemers van de 1/4 Cross Triathlon lopen deze route tweemaal. Er staan op meerdere plaatsen begeleiders die naast de pijlen de route aangeven.

Succes!

Zwembad Meekenesch Lichtenvoorde

In de buurt