18 Aug

Spektakelweekend Mariënvelde

Deel dit event
Spektakelweekend Mariënvelde

Zaterdag 18 en zondag 19 augustus start de 21e internationale Combinerace met deelnemers afkomstig uit Nederland, Duitsland en Luxemburg. De combineraces worden verreden in Standaard, Vrije klasse voor heren en een damesklasse met zowel standaard als vrijeklasse combines. Bij de standaardklasse dienen de motor en de riemaandrijving origineel te blijven. De motor mag opgevoerd worden en aanpassingen aan de poelies is ook toegestaan, deze combines bereiken inmiddels snelheden van meer dan 80 km/h. Er wordt gestart met 10 combines naast elkaar, wat op de snel smaller wordende baan leidt tot spectaculair trek- en duwwerk met de logge gevaarten. Bij de vrije klasse is men vrij in de keuze van motoren, transmissies en assen. Deze machines met brullende V-8 motoren van 300 pk en meer, halen met gemak snelheden boven de 100 km per uur op de grasbaan in Marienvelde. Deze wedstrijd is de vierde in de reeks van vijf, dit jaar, welke meetellen voor het Nederlands Kampioenschap. En zoals uit het verleden blijkt, vaak de doorslaggevende wedstrijd in dit kampioenschap. Dit levert bij ons extra spanning en sensatie op.

Tussen de diverse races door wordt het publiek op ludieke wijze vermaakt. Naast de combineraces vermaken we het publiek met een Banger-cross, een soort auto rodeo. Een 40-tal getrainde durfals laat het publiek zien wat je zoal met oude auto’s kunt doen, een soort grazy-cross maar dan extremer. Gezien de reakties uit het verleden een zeer spectaculair onderdeel van deze dag.

Een nieuw onderdeel is de zogenaamde “Navelstrengenrace”Een grote en een kleine trekker zijn met elkaar verbonden door een touw, de navelstreng. De bedoeling is dat ze via deze navelstreng aan elkaar verbonden blijven, terwijl ze bij de anderen proberen deze verbinding te verbreken. Hoe langer dit lukt, hoe meer ze te vrezen hebben van de verslagen deelnemers, die er alles aan doen om ook bij hen de navelstreng te verbreken. Sensatie gegarandeerd. Ook nieuw dit jaar is de “Grondbewerkingsrace”. Trekkers met werktuigen, die de grond bewerken, zoals ploegen, cultivators, eggen, frezen, enz. waarbij het niet gaat om een mooi resultaat, maar om dit met een zo hoog mogelijke snelheid te doen. ook dit zal hilarische taferelen opleveren. De diverse onderdelen worden aan elkaar gepraat; door de “stem zonder rem”: Wim Bremmer en Dirk-Jan Vreman, de lokale spraakwaterval. Zij zullen ervoor zorgen, dat er geen stiltes vallen. Zelfs rustige momenten zullen door hun klinken alsof er een strijd is op leven en dood. Zoals men van ons gewend is, besluiten we de zondagmiddag met de daverdende “Alebussendrekrace”. Men neme een trekker (met veiligheidsbeugel maar zonder cabine) met daarachter een met water gevulde giertank en gaan!! Men mag de concurrenten hinderen door flink te sproeien.

Direct na de cross (± 16.30) en de daarbij behorende prijsuitreikingen, barst het “Combine-feest” los in onze feesttent ………………., dit mag je niet missen.. Voor de kinderen is er gratis kindervermaak: Luchtkussen, luchtkussenstormbaan met voor de kinderen gratis ranja. Er volop gelegenheid om de inwendige mens te versterken.

Locatie:
Feest- en Crossterrein
Zanddijk/Zompweg
7263 TC MARIENVELDE

Meer informatie www.spektakelweekend.nl

Foto boven Facebook pagina Spektakelweekend.