27 Mar

Passion Lichtenvoorde

Deel dit event
Passion Lichtenvoorde

Eigentijds verhaal over het lijden van Jezus Christus, Passion Lichtenvoorde naar het televisieprogramma van de EO, KRO een NCRV, krijgt een vervolg en wel op dinsdag 27 maart. De vorige edities waren een dermate groot succes dat een vervolg van deze eigentijdse, muzikale paasvertelling niet kon uitblijven.

Vorig jaar namen meer dan duizend mensen deel aan de ingetogen tocht met het kruis naar Marianum waar Passion Lichtenvoorde verder tot uitvoering kwam. Dat aantal heeft de organisatie uitgedaagd nóg grotere betrokkenheid te genereren. Nieuw is dat Maria in de Lichtenvoordse editie een hoofdrol heeft gekregen en dat ook leerlingen van het Marianum meespelen. De hoofdrollen worden vertolkt door bekende inwoners van Oost Gelre.

Dinsdag 27 maart start Passion Lichtenvoorde om 19.30 uur op het marktplein in Lichtenvoorde. Van daar uit wordt een groot kruis naar het plein van Marianum gedragen, waar het wordt opgericht. In de aula wordt de uitvoering van Passion Lichtenvoorde vervolgd. De opvoering van het passieverhaal is een dynamisch geheel dat ook op een groot buitenscherm op het schoolplein te volgen is.

Tickets zijn t.z.t. verkrijgbaar bij het Marianum Lichtenvoorde.