18 Sep

Erik van Muiswinkel @ Openluchttheater Lichtenvoorde

Deel dit event
Erik van Muiswinkel @ Openluchttheater Lichtenvoorde

De Nederlandse kleinkunst, ja, de Nederlandse taal was zonder de hilarische verschijning van woordtovenaar Drs. P (1919-2015) beslist niet dezelfde geweest. Polzer schreef, naast een reeks fascinerende boeken, honderden krankzinnige en muzikaal altijd verrassende liedjes, waarvan er een stuk of vijf nationaal bekend zijn geworden.

Die schatkist moet verder worden uitgediept. Erik van Muiswinkel, die in 1976 al correspondeerde met zijn held, geeft hem voor zijn honderdste geboortejaar, het volle pond.

Buigt Allen Mee Voor Drs. P brengt het leven, de verhalen en het werk van Drs. P samen. Gespeeld in een kleine zaal is het een voorstelling op de Schaal van P. Een intieme, ironische en verwarrende voorstelling om bij te huilen van het lachen.

De muzikale leiding berust bij de nog maar 25-jarige pianovirtuoos Guus van Marwijk . Voor iemand met zo’n naam zwaaien alle deuren open. Erik, Guus, en Eriks gitaar-licht-en-geluidsman Paul Remmelts brengen vijfentachtig minuten amusement die er als tien aanvoelen.

Aanvang: 19.30 uur
Voorstelling: 20.15 – 22.30 uur

Inloop Smaakproeverij: 18.00-18.45 uur

Entree: € 17,00
Leeftijd: vanaf 18 jaar

Smaakproeverij: € 17,50

Kaarten via www.openluchttheaterlichtenvoorde.nl