05 Feb

Litac organiseert “Oldstars”

Deel dit event
Litac organiseert “Oldstars”

Litac is één van de verenigingen waar OldStars tafeltennis gespeeld wordt, een initiatief van het Ouderenfonds, de Nederlandse Tafeltennisbond en enkele bedrijven. OldStars tafeltennis heeft het doel de ‘rijpere jeugd’ aan het bewegen te houden en de sociale voordelen van het verenigingsleven te laten ervaren.

Bettine Vriesekoop: “Tafeltennis is een van de meest geschikte sporten voor ouderen. Op een laagdrempelige manier train je je fijne motoriek, je balans en aanpassingsvermogen. In China spelen ouderen massaal tafeltennis in de parken om gezond te blijven en zorgkosten te beperken.”

Bij Litac worden de OldStars tafeltennis trainingen gegeven op woensdagmorgen van 9.00 uur tot 11.00 uur. De groep bestaat uit zowel mannen als vrouwen waarbij het merendeel tussen de 60 en 70 jaar oud is met enkele uitschieters omhoog en omlaag. Bij deze groep zitten spelers van verschillende tafeltennisniveaus, voor iedereen is er dus uitdaging.

Op woensdag 5 februari is de eerste training waarbij Betinne Vriesekoop en Bart Porskamp samen de aftrap verzorgen. Aanvang is 10.00 en opgeven via oldstars@litac.nl of telefonisch. Dan zijn er ook opgave-formulieren beschikbaar voor de vervolgtrainingen die onder leiding van Lars Wildenborg gevolgd kunnen worden.

Is OldStars tafeltennis iets voor jou? Kijk dan snel op www.litac.nl/oldstars

Locatie:
De Zandschoppe
Varsseveldseweg 62a, Lichtenvoorde