19 Dec

Film: Dirty God

Deel dit event
Film: Dirty God

Een verhaal over moederschap, moed en zelfacceptatie in het Londen van nu

Jade woont samen met haar tweejarige dochter bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. In de bloei van haar leven heeft haar ex haar achtergelaten na een wraakactie, waarbij  bij zij blijvende verminkingen aan haar gezicht, hals, borst en armen heeft opgelopen. Het bruisende nachtleven was voor Jade een wekelijks hoogtepunt, maar tegenwoordig wordt ze in clubs vooral aangestaard. Hierdoor wordt ze gedwongen haar schoonheid te herdefiniëren. Ondanks alle pijnlijke ervaringen laat Jade zich niet uit het veld slaan.

Engelstalig regiedebuut van Sacha Polak, met een glansrol voor de 23-jarige Vicky Knight, zelf brandwondenslachtoffer en hier debuterend als actrice.

Dirty God, de derde speelfilm van regisseur Sacha Polak, is de verrassende winnaar van het Gouden Kalf voor de beste film op het Nederlands Film Festival 2019 .

Daarnaast werd Polak ook geëerd met het Gouden Kalf voor de best regie en de film viel daarnaast nog in de prijzen met het Gouden Kalf voor beste filmmuziek, voor componist Rutger Reinders.

Hier vindt dit event plaats: