26 Nov

Beeldpresentatie Bomen over Bomen

Deel dit event
Beeldpresentatie Bomen over Bomen

Op dinsdagavond 26 november houdt de Vereniging voor Oudheidkunde Lichtenvoorde (VOL) bij De Koppelpaarden een beeldpresentatie over (verdwenen) bomen in Lichtenvoorde. Boomverzorger/-liefhebber en Bomenwachtlid Carel ten Have neemt de bezoekers in zijn presentatie mee door onze gemeente langs tal van bomen en boomgroepen.

Carel: “Bomen zijn van groot belang in onze leefomgeving en vooral de oudere bomen vormen een prachtig en imposant decor als we goed om ons heen kijken. In vele gevallen overleven ze ons en kunnen soms honderden jaren oud worden, wanneer althans de mens er ook respectvol mee omgaat. Wie op oude plaatjes kijkt, ziet ook wat er zoal verdwenen is in de loop der tijden.”

De presentatie bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over de boomverzorging; van boomchirurg naar boomverzorger. In het tweede deel wordt aandacht besteed aan bomen in Lichtenvoorde, nu en vroeger. Ook wordt er een film over de voormalige houtwarenfabriek Weijenborg vertoond.

Aanvang 20.00 uur in de grote zaal van De Koppelpaarden (ingang aan de Bleekwal). De toegang is gratis maar de zaalcapaciteit beperkt (vol=vol). De VOL trakteert op een kopje koffie of thee, overige consumpties zijn voor eigen rekening. In de pauze is er een collecte ter bestrijding van de kosten.

Hier vindt dit event plaats: