10 Apr

Matthaus Passion – AFGELAST

Deel dit event
Matthaus Passion – AFGELAST

Evenals voorgaande jaren presenteert Stichting Paaspop Klassiek onder leiding van Emile Engel  de Matthäus Passion. Dit concert met internationale solisten, barokorkest La Sorprresa, de koren Vocaal Ensemble Ex Arte, Concentus Cantzione en het kinderkoor van groep 8 basisschool St Jozef, vindt plaats in de Sint Werenfriduskerk te Zieuwent op Goede Vrijdag 10 april, aanvang 19.30 uur. Kaartverkoop via www.paaspopklassiek.nl

Nergens anders, zelfs niet in Bachs eigen Duitsland, is er zo’n rijke traditie in Matthäus uitvoeringen. De Matthäus Passion is gebaseerd op de tekst van het Matteüs evangelie, de hoofdstukken 26 en 27, waar over het lijden van Jezus Christus wordt verteld. Het vertelt het verhaal van het verraad, de kruisiging, het lijden en sterven van Jezus. Elke uitvoering is een unieke ervaring. Hoe vaker je de Matthäus Passion beluistert, hoe groter het raadsel wordt- en hoe intenser de bewondering. Al vaak beluisterd of nog nooit, gelovig of niet: de muziek raakt je, recht in het hart.

Tijdens het concert wordt gebruik gemaakt van lichteffecten om de sfeer nog beter tot zijn recht te laten komen. Om orkest, koren en solisten van dichtbij te kunnen volgen wordt gebruik gemaakt grote beeldschermen zodat ook in de zijbeuken alles goed te volgen is.

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten zie www.paaspopklassiek.nl