13 Dec

Optreden Neva-ensemble uit Sint Petersburg

Deel dit event
Optreden Neva-ensemble uit Sint Petersburg

Het bij velen bekende Neva-ensemble verzorgt van begin december tot half januari een groot aantal optredens in Nederland. Op vrijdag 13 december om 20.00 uur zijn ze voor een concert te gast in de H. Bonifatiuskerk te Lichtenvoorde.

Het Russische kleinkoor, (twee zangeressen, drie zangers en een pianiste) zingt een paar liederen van Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek, kerstliederen, gevolgd door Russische volksmuziek over het lief en leed van het uitgestrekte platteland. Het concert wordt afgesloten, begeleid door de pianiste, met aria’s, duetten, romances en trio’s van beroemde (Russische) componisten. Als ensemble, maar ook als solisten staat het Neva-ensemble bekend om hun zuivere vocale prestaties.

Naast de concerten werken zij ook mee op de zondagmorgen aan kerkvieringen en –diensten met liederen uit de Slavisch-Byzantijnse kerk. Dit gezelschap keert daarom elk jaar, ditmaal voor de 24ste keer, terug naar ons land. Zij krijgen zeer veel waardering voor hun op geheel eigen wijze gezongen Russische liederen. Dit blijkt niet alleen uit de vele trouwe toehoorders, maar ook uit de media-aandacht. Op zowel radio als televisie is door de jaren heen diverse malen aandacht aan het ensemble besteed en een bekend ochtendblad noemde deze topsolisten eens ‘De muzikale tovenaars uit Rusland’.

De concerten van het Neva ensemble zijn gratis toegankelijk. Na afloop van hun concert staan de zangers zelf aan de deur om de mondelinge-en geldelijke waarderingen in ontvangst te nemen.

De Bonifatiuskerk is gevestigd aan de Rapenburgsestraat 23 in Lichtenvoorde.
Voor meer informatie: 0544-371366 / 06-53979570 of www.sintludger.nl.