15 Sep

Boerenerfconcert – Trio Mirach

Deel dit event
Boerenerfconcert – Trio Mirach

Drie keer per jaar organiseert Paaspop Klassiek boerenerfconcerten.
Prachtige muziek op bijzonder fraaie locaties. De muziek is licht van karakter en de concerten zijn zeer laagdrempelig.

Op zondag 15 september vindt het derde boerenerfconcert van dit seizoen plaats. Het concert zal worden uitgevoerd door Trio Mirach, piano, fluit en cello.

Liefde voor kamermuziek bracht Trio Mirach samen. Anastasia Anufrieva, Mariëtte Freijzer en Cathelijne Maat brengen in de bijzondere bezetting van fluit, cello en piano eersteklas muziek die een podium verdient. Het trio, opgericht in 2016, put uit de rijke ervaring die de musici in hun carrières hebben opgedaan. Door vakmanschap en toegewijd samenspel weet het trio zich te onderscheiden in zowel diepgang als onbevangenheid.
Het repertoire van Trio Mirach reikt van classicisme tot modern. Zo staan op het huidige programma een sprankelend werk van Haydn, het vroeg-romantische trio van Webern vol rijke melodieën, en het met klankkleuren geschilderde “Trois Aquarelles” van Gaubert.

Mirach is de naam van een ster in het sterrenbeeld Andromeda. Sterrenkundigen duiden de ster aan als Beta Andromedea: de op één na helderste ster van het sterrenbeeld.
De ster Mirach werd in het verleden wel beschouwd als “gids-ster” om drie sterrenstelsels te kunnen zien. Drie werelden die in werkelijkheid op onvoorstelbare afstand van elkaar in het heelal zweven. Drie werelden ook die op het eerste gezicht erg op elkaar lijken (samenballing van miljarden afzonderlijke sterren) maar die elk een wereld op zich vormen.

Locatie:
Boerderij Kolkmansweide
Gasteveldsdijk 4
7137 PD Lievelde.