02 Jun

Oost Achterhoektocht

Deel dit event
Oost Achterhoektocht

Toertochten in verschillende afstanden voor GRAVEL en RACE fietsers, door de Achterhoek.
Gravel (ook geschikt voor Mtb) 40 – 80 km. Race 40, 70, 90, 100 en 130 km!

Racetocht
De route voor op de racefiets bestaat uit 3 verschillende routes welke zijn uitgezet in de vorm van een klaverblad. Deze routes hebben een lengte van 30, 40 en 60 kilometer welke dus los van elkaar gefietst kunnen worden. Je kunt dus jouw eigen route samenstellen tot maximaal 130 km. Deze 3 afstanden voeren u door het coulisse landschap rondom Zieuwent waarbij u met de totale afstand van 130 kilometer toch nog 500 hoogtemeters maakt.

Graveltocht
Voor dit jaar is er een graveltocht uitgezet die ook geschikt is voor MTB. De afstanden zijn 40 en 80 kilometer. De 40 km gravelrit welke via het Lievelde veld naar Lievelde gaat, dan via de Schans naar Vragender. Daarna richting Domme aanleg, Groot Deunk met een pauze bij De Neeth. Na de pauze via Barlo richting Aalten. Voor ’t Noorden via de Deventerweg en ‘Klein Zwitserland’ richting de Vennebulten. We gaan via het Aaltense Goor naar Harreveld en weer terug naar Zieuwent

De 80 km gravelrit krijgt voor de pauze vanaf Vragender een extra lus richting het Vragenderveen, Slingeplas en sluit via het klooster weer aan op de 40 km. De tweede pauze is dan op zo’n 54 km bij CaFreek. De laatste lus gaat via het Schoolpad en de Binnenkamp, Koediek richting Mariënvelde. Daarna een stukje langs de Veengoot. We volgen de Stuifveenweg en maken een lusje om Halle en vervolgens gaat de route via de Landstraat en het Blindendiekske weer terug naar Zieuwent.

Starten is mogelijk vanaf het ‘Dorpsplein’ in het hart van Zieuwent aan de Dorpsstraat. Inschrijven kan vanaf 8.30 uur in Het Witte Paard. Er is voldoende parkeerruimte.
Bij Het Witte Paard kan men na afloop nog even rustig ‘nafietsen’ op het terras, om heerlijk uit te blazen onder het genot van een hapje en/of drankje.

We zien jullie graag op zondag 2 juni.

Starten vanaf:
Dorpsplein Zieuwent