22 Sep

Wandeltochten Erve Kots

Deel dit event
Wandeltochten Erve Kots

Op zondag 19 mei en 22 september zullen opnieuw een 6-tal mooie wandeltochten worden georganiseerd door het fraaie landschap tussen Lievelde, Groenlo en Winterswijk.

Het startbureau vind je in de herberg Erve Kots. De deelname aan deze tochten in september van het afgelopen jaar was opnieuw groot en er heerste een gezellige sfeer rond het startbureau in de herberg.

Kijk voor meer informatie op museumervekots.nl

In totaal zijn er voor elk van de genoemde data 8 wandeltochten die niet zijn bepijld maar wel zo goed mogelijk zijn beschreven. Opbouwende kritiek van onze wandelaars trekken wij ons altijd aan en dat kan leiden tot geringe wijzigingen in de routebeschrijvingen bij een volgende keer!

1) Wandeltocht  (nr. V 5), Rondje Zieuwent – Mariënvelde, afstand 30 km. Deze tocht valt gedeeltelijk samen met tocht  (nr. V 4), maar laat u genieten van nog meer natuurschoon. Ook tijdens deze tocht is er onderweg gelegenheid uw benen te strekken bij een horecagelegenheid. De wandeling start tussen 09:00 en 9:30 uur. Wie deze tijden bezwaarlijk vindt mag wat later starten, maar gezien de afstand liever niet later dan 09:45 uur

2) Wandeltocht  (nr. V 4), Rondje Zieuwent, afstand 21,5 km. Deze tocht loopt langs natuurgebieden en over allerlei mooie voet- en kerkepaden. Deze tocht heeft een heel ander verloop dan de tocht van V3. De wandeling start tussen 09:00 en 9:30 uur. Wie deze tijden bezwaarlijk vindt mag wat later starten, maar gezien de afstand liever niet later dan 09:45 uur. Ook bij deze tocht is er onderweg gelegenheid om bij een horecabedrijf neer te strijken voor een korte rustpauze.

3) Wandeltocht( nr. V 3), Rondje Vestingstad, afstand 20,5 km. Deze tocht voert door hetzelfde fraaie landschap en loopt via de vestingstad Groenlo en langs de Slinge. Je vindt gelegenheid voor een korte rustpauze op de Markt bij Frederik Hendrik. De wandeling start tussen 09:00 en 09:30 uur. Wie deze tijden bezwaarlijk vindt mag wat later starten, maar gezien de afstand liever niet later dan 09:45 uur

4) Wandeltocht (nr. V2) Natuurgebied Besselinckschans, afstand 10 km, waar zich de geheel herbouwde verdedigingsschans bevindt van de belegeraar van Groenlo: Frederik Hendrik (1627). Bij de Engelse Schans staat een hoge uitkijktoren, van waar je een indrukwekkend uitzicht krijgt over het omringende gebied.

5) Wandeltocht V 2-A, Rondje Engelse Schans en Wijndomein (nieuw), afstand 12,5 km. Deze tocht valt deels samen met tocht nr. V2, maar loopt verder langs de grote vijver op de Schans en gaat maar voor een kort gedeelte door Lievelde. Verder gelden hiervoor dezelfde gegevens als voor de tocht V 2. De tocht loopt door wat meer natuur dan V 2.

6) Wandeltocht nr. V 1, Rondje Erve Kots, afstand 5 km. De tocht voert door het mooie coulissenlandschap van de Achterhoek en eindigt ook weer bij het openluchtmuseum. Voor wie dat wil is er onderweg een horecabedrijf waar men wat kan rusten. Deze tocht is geschikt voor gezinnen met kleinere kinderen. De wandeling kun je beginnen tussen 10:00 en 12:00 uur.

7) Wandeltocht nr. V 6: Rondjes Domme aanleg van 20 km en loopt ook door mooie gedeelten van het landschap. Het zal duidelijk zijn waar je de rustplaats kunt vinden: bij de Domme Aanleg!

8) Wandeltocht nr. V7: Rondje Bio Arink die ook mooi is om te wandelen en een rustpunt heeft op de BIO boerderij van Arink.

Het startbureau voor alle tochten is in de herberg. Open: 09:00 uur

Deelnamekosten: voor leden van de KnWb: 2,50 euro p.p.
Voor niet-leden 3,- euro p.p. en voor kinderen tot 12 jaar 1,- euro p.p.
Voor de liefhebbers is er na de wandeling een plaatje om in het wandelboekje te plakken.

Voor eventuele inlichtingen kunt u terecht op
tel. nr. 06 22 51 54 31 of 0544 / 373485
E-mail: rowiri15@outlook.com

Hier vindt dit event plaats: