26 Apr

Film: Girl

Deel dit event
Film: Girl

Een verbluffend debuut van 2 jonge mensen: regisseur Lukas Dhont en acteur Victor Polster, die pas 16 jaar was toen hij de titelrol speelde.  De film werd in Cannes beloond met een staande ovatie en sleepte er diverse prijzen in de wacht.

 Lara heeft 2 vurige wensen: ze wil dolgraag ballerina worden en ook … een meisje. Ze is geboren als een jongen, maar ze voelt zich op en top meisje, wat haar liefhebbende en begripvolle vader en haar kleine broertje volledig hebben geaccepteerd.

Gevangen in een jongenslichaam beult ze zich elke dag af op haar balletopleiding, en dan speelt ook nog het lange traject dat tot haar uiteindelijke sekseverandering moet leiden. Het is emotioneel en fysiek echt zwaar, en Lara is kwetsbaar maar ook vastbesloten.

Victor Polster is de absolute ster van de film; hij weet – naast de bijzondere dansprestaties die hij levert – ook de uiteenlopende gevoelens volkomen geloofwaardig over te brengen, waardoor je je daadwerkelijk gaat inleven in en deel gaat uitmaken van Lara’s gedachtewereld.

Wat een schitterende film!

Hier vindt dit event plaats: