16 Mar

NL doet dag

Deel dit event
NL doet dag

Deze organisaties kunnen nog hulp gebruiken op zaterdag 16 maart!

* Muziektuin op de BIJwei (9-16 uur)
Het planten van een natuurlijke afscheiding van aangrenzende landbouwgrond, bestaande uit bessenstruiken en -bomen voor (zang)vogels. Het egaliseren van de picknickplaats en het plaatsen van een zitvlonder over een watertuin. Schuilplekken voor kleine vogels maken. Bomen/struiken om grote en kleine nestkasten op te hangen. Een fijne verblijfplaats voor picknick, BBQ, met muziek en dans uit de landen van herkomst van onze moestuinierders. (Irak, Syrië, Indonesië) Rode van Heeckerenstraat 5, Lichtenvoorde
* Onderhoud “de Bezenmoat (9-12 uur)
De Beezenmoat ” is een bijenstal van Imkers Nederland afd. Oost Gelre. In het Wentholtpark achter Marianum schoolgemeenschap. Jaarlijkse opschoning van de prairietuin en de nabijgelegen boomgaard. U kunt zich melden bij “de Beezenmoat’ nabij de Irenestraat te Lichtenvoorde.
* Speeltuin speelklaar maken (9:30-15:30 uur)
Alles opknappen / schoonmaken en klaar maken om weer toegang te bieden voor vele spelende kinderen. Melden bij Dr Schaepmanstraat 4, Lichtenvoorde.
* Grote klussendag speeltuin (9-15 uur)
De bedoeling is om de speeltuin een grote onderhoudsbeurt te geven. Alles wordt schoongemaakt. Wat kapot is wordt vervangen. Ook zijn er snoeiwerkzaamheden rond de speeltuin. Zodat alles toegankelijk blijft. Zegendijk 3 Zieuwent .
* Verharding verplaatsbare doelen Survivalvereniging (9:30-14:30 uur)
Opknappen en realiseren verharding verplaatsbare doelen. Looweg 25, Harreveld.
* Onderhoud gebouwen en terrein Scouting Groenlo (9-16 uur)
Wij als Scouts willen graag met U samenwerken op Zaterdag de 16de om ons terrein en de gebouwen een opknapbeurt te geven. Voor zowel links als rechtshandigen zijn er de gehele dag klussen waarbij u zich kunt aansluiten. Gasthuisstraat 14, Groenlo.
* Algemeen onderhoud van het terrein van de stichting Gols station (9-15 uur)
(langs het spoor. perron etc.), blad opruimen, onkruid, snoeien etc. Tevens fruitbomen aanplanten op het terrein. Stationslaan 11, Groenlo
* Lente onderhoud Dierenpark (9-12 uur)
De lente komt eraan. Diverse dieren zijn in ‘blijde verwachting’. Samen willen we graag het park lente- én geboorteklaar maken. Iedereen is van harte welkom om te helpen. Kinderen tot 12 jaar graag onder begeleiding van een ouder/begeleider. Trek je oude kleding aan en kom ons helpen!
We verzamelen om 9.00 uur bij de stal achter de Emté (hier kunt u ook parkeren). Halve Maanweg 6, Groenlo.
* Sportief 2019 (9-13 uur)
Het terrein moet weer in gereedheid worden voor een super sportief en gezellig 2019.
Het gehele sportveld moet geverticuteerd worden om vervolgens bemest en doorgezaaid te worden. Verder dienen alle banken schoongemaakt en geverfd te worden en de opslagruimte voorzien van een deugelijke stelling op de materiaalen in op te slaan. Verder dienen de bomen en hagen gesnoeid te worden. Meddoseweg 29, Zwolle (bij Groenlo)

Kijk voor meer informatie over de klussen en hoe je ervoor kunt aanmelden op www.nldoet.nl