05 Apr

Film: 3 days in Quiberon

Deel dit event
Film: 3 days in Quiberon

omy Schneider was een van de grootste sterren van de Europese cinema van de twintigste eeuw. Die faam had ze vooral te danken aan de rol van keizerin Elisabeth van Oostenrijk, oftewel Sissi. 
 
1981, Quiberon, een plaatsje aan de Bretonse kust. Hilde Fritsch (Birgit Minichmayr) komt haar oude vriendin bezoeken die zich heeft teruggetrokken in een kuurhotel. Deze vriendin is de wereldberoemde actrice Romy Schneider (weergaloos vertolkt door Marie Bäumer, die verbluffend veel op Romy lijkt), maar samen zien ze eruit als twee gewone vrouwen die blij zijn elkaar weer te zien. Maar al snel wordt duidelijk dat de actrice Hilde’s steun nodig heeft bij het kunnen bevechten van haar demonen.
Kort daarna arriveren de jonge journalist Michael Jürgs (Robert Gwisdek) en Romy’s oude vriend, de fotograaf Robert Lebeck (Charly Hübner), om haar te interviewen voor het Duitse magazine STERN. Direct begint het kat-en-muisspel tussen de fragiele diva en de ambitieuze journalist. Terwijl de twee de meest innerlijke gevoelens van deze fascinerende vrouw in tekst en beeld voor hun lezers proberen te vangen, probeert Hilde haar vriendin te beschermen.
Er volgen drie dagen en nachten vol wederzijdse manipulatie, tederheid en emotie’s. Romy is nog nooit zo kwetsbaar geweest.
Heeft ze hierna de kracht gevonden om opnieuw te beginnen? Iets waar ze wanhopig naar verlangt…
De film geeft (een jaar voor haar vroegtijdige dood op 43 jarige leeftijd in 1982) een warm, zeer geslaagd en sfeervol portret van Schneider, zonder dat haar sterrenstatus en daarbij behorende complicaties uit het oog worden verloren.

Hier vindt dit event plaats: