28 Feb

Film: The reports on Sarah and Saleem

Deel dit event
Film: The reports on Sarah and Saleem

Stiekeme seks op de achterbank van een bestelbusje: dat is waar de relatie van Sarah en Saleem uit bestaat. Een paar keer per week, als Sarah haar café heeft gesloten en Saleem klaar is met zijn bestellingen. Misschien konden ze het beter niet doen, want Saleem is getrouwd met de zwangere Bisan, en Sarah met de militair David. Ze zetten er hun huiselijk geluk mee op het spel en, wat de affaire nog gewaagder maakt: zij is Joods, hij Palestijns. In het gedeelde Jeruzalem is zoiets geen privézaak.
Nadat Sarah en Saleem samen in een club in Bethlehem zijn gesignaleerd, duurt het niet lang of Saleem krijgt van twee kanten de veiligheidsdiensten op zijn nek.
Een simpel geval van overspel verandert in een spionagezaak, die een extra politieke dimensie krijgt door het feit dat Sarahs echtgenoot een hoge functie in het Israëlische leger bekleedt.
Dat verlammende toezicht op het persoonlijke leven – in de vorm van staatssurveillance én sociale controle – aan beide zijden van de muur die Israël en Palestina scheidt, wordt schitterend weergegeven. Stap voor stap word je binnengeleid in een wereld waar het bijna onmogelijk lijkt niet verstrikt te raken in de politiek.
Het rustige camerawerk en de ingetogen muziek benadrukken de indrukwekkende acteerprestaties van o.a. Hanan Hillo, Ishai Golan en Kamel El Basha. Regie Muayad Alayan

Hier vindt dit event plaats: