15 Apr

Passion Achterhoek

Deel dit event
Passion Achterhoek

Na drie succesvolle uitvoeringen op rij gaat Passion Lichtenvoorde het evenement dit jaar nog grootser en regionaler aanpakken. Niet alleen de naam verandert van Passion Lichtenvoorde naar Passion Achterhoek maar het evenement verhuist naar de Hamalandhal en krijgt spelers en koren uit de hele regio. Passion Achterhoek vindt plaats in Lichtenvoorde op maandag 15 april.

Initiatiefnemers Hans Winters en ds Hans Hinkamp, tevens scriptschrijver, lichten dat graag even toe. Hans Hinskamp: “In de afgelopen jaren mochten we steeds meer bezoekers verwelkomen, het is duidelijk dat de Passion mensen raakt en met elkaar verbindt. Daarom hebben we dit jaar gekozen voor een andere opzet. In afwachting van de openingsscène ontvangen we de mensen eerst in de Bonifatiuskerk. Daarna leidt de tocht naar de Hamalandhal waarin we ruim 1000 bezoekers kwijt kunnen. Ook de invulling van de Passion zelf hebben we vernieuwd. In de uitvoering van 2019 vervalt de centrale verteller en wordt die rol overgenomen door een volkse werkster die vanaf de zijlijn alle ontwikkelingen op het podium bekijkt en in het plat van commentaar voorziet. Ook krijgt op veler verzoek Maria Magdalena een rol in het stuk.”

Regionaal karakter
Waar in het verleden vooral lokale koren en acteurs meewerkten aan de uitvoering van de Passion, zo zullen er in de Passion Achterhoek koren en acteurs uit de hele regio betrokken zijn. Hans Winters: “Het Marianum-koor en de Marianum-band blijven vaste waardes binnen de Passion. Daarnaast worden onder leiding van dirigente Dineke de Roo het koor Gaudio uit Lichtenvoorde en het Stadskoor Bredevoort samengevoegd tot een gelegenheidskoor, speciaal voor de uitvoering van de Passion Achterhoek. En ook de acteurs komen vanuit verschillende plaatsen in de Achterhoek. Een mooie naam daarvan kunnen we al wel vast bekend maken; de Dinxperlose Laura van Kaam, bekend van The Voice Kids, heeft toegezegd haar medewerking te verlenen.”

Thema van de eerste editie van Passion Achterhoek is ‘ontmoeting’. Hans Hinkamp: “Dit thema kun je natuurlijk veel breder zien dan de letterlijke betekenis in de zin van elkaar tegenkomen. Juist in deze tijd waarin veel mensen het even niet meer weten en niet zo goed mee kunnen komen, is het belangrijk hen erbij te betrekken. En waarom is deze tijd zo hectisch, wordt er zoveel van ons gevraagd? Is er nog tijd voor bezinning, voor ont-moeten? Een thema dat actueel is en ons allemaal raakt. We hopen dan ook dat we bezoekers van alle leeftijden, gezindten en achtergronden mogen verwelkomen. Het belooft een hele bijzondere en indrukwekkende avond te worden met een eeuwenoude hoopvolle boodschap.”

Passion Achterhoek vindt plaats op maandag 15 april in Lichtenvoorde.

Tijdschema

18.00 uur Kerk open om bestelde kaarten af te halen en een kopje koffie te drinken

19.30 uur Start van de stille tocht “Passion Achterhoek” vanaf de H. Bonifatiuskerk te Lichtenvoorde aan de Rapenburgsestraat 23. De stille tocht is ± 600 meter door het centrum van Lichtenvoorde naar de Hamalandhal. (Van der Meer de Walcherenstraat 3 Lichtenvoorde)

20.00 uur Start voorstelling van de Passion (voor die mensen die niet met de stille tocht mee kunnen lopen is de zaal geopend vanaf 19.15 uur).

±22.00 uur einde voorstelling

Extra info

Mensen afhankelijk van scootmobiel of rolstoel graag van te voren kenbaar maken in verband met plaats voor u reserveren.

Tot 19.50 uur zal er koffie worden geschonken in de Hamalandhal.

Na afloop is er voor bezoekers gelegenheid een consumptie te gebruiken in de centrale hal van de sporthal.

Entreekaarten zijn verkrijgbaar via onze website en diverse adressen in de regio. Kosten van de kaarten in de voorverkoop € 10,00 en aan de zaal op de dag van de voorstelling € 15,00.

Hier vindt dit event plaats: