26 Jan
-
02 Feb

Expeditie Noordkaap

Deel dit event
Expeditie Noordkaap

De 17 deelnemende teams – waaronder twee damesduo’s – aan de vierde editie van Expeditie Noordkaap kijken er al geruime tijd naar uit: de start van de 8000 kilometer lange toertocht naar het noordelijkste puntje van het Europese continent. Ieder jaar is het weer een feest. Ook voor de uitzwaaiende families, vrienden en publiek. Een mooi begin van de tocht die de deelnemers naar de mooiste plekken in Scandinavië brengt, met als hoogtepunt een bezoek aan de Noordkaap zelf. De Expeditie Noordkaap onderscheidt zich op diverse terreinen van soortgelijke tochten. “Het belangrijkste is dat wij niet commercieel zijn. Alle werk en organisatie wordt door vrijwilligers gedaan”, vertelt Jorg Ebbers. “Het is bovendien geen rally. Je doet het wel deels tegen elkaar, maar ook vooral met elkaar. Het groepsproces vinden wij het belangrijkste”, vult Marc Plaggenburg aan. “We slapen elke nacht met elkaar in hetzelfde hotel en zitten ’s avonds gezellig bij elkaar om ervaringen en verhalen met elkaar te delen. We willen niet te groot worden. Zo kunnen we het een beetje exclusief houden en dingen doen die andere, vergelijkbare maar grotere expedities kunnen doen, zoals een keer met zijn allen op een ijsbreker en een tocht met een hovercraft. Ook dit jaar hebben we weer toffe dingen op het programma staan.” Beiden gaan samen als één van de twee teams van de organisatie mee met de tocht. Ook zij zien uit naar alles wat mede door hen bedacht is. “Het leuke is dat wij al de nodige contacten hebben opgedaan de vorige keren in de gebieden waar we rijden. We worden zelf regelmatig benaderd door organisaties. We laten overal blijkbaar een goede indruk achter”, lacht Ebbers. “We willen met de organisatie een stukje Achterhoekse gemoedelijkheid uitstralen.”

Startfeest
Zetten de organisatoren ieder jaar weer in op spectaculaire activiteiten voor deelnemers gedurende de tocht, ook van de start wordt een waar feest gemaakt. Het startfeest mag zich ieder jaar in een grote belangstelling verheugen. De organisatie heeft van meet af aan alles in het werk gesteld om van die start van de Expeditie een feest voor zowel deelnemers als bezoekers te maken. Getuige de jaarlijkse grote belangstelling kan gesproken worden van succesvolle formule. Ook dit jaar belooft het startfeest een ware happening te worden. Aanstaande zondag 26 januari is het opnieuw een uitje voor het gehele gezin. Voordat de eerste auto om 13.00 uur wordt weggeschoten, is er vanaf 11.00 uur volop gratis amusement en vermaak voor volwassenen en kinderen. Wat te denken van de grootste overdekte schaatsbaan van Oost Gelre in de hal, een rijsimulator, kleuren, een mini-quadbaan en een springkussen? En er kan ook een heuse auto beschilderd worden. Voor de oudere jeugd en de volwassenen is een klimwand opgebouwd, waar iedere gebruiker onder professionele begeleiding gratis gebruik van kan maken. Naast diverse doe-activiteiten is er ook genoeg te zien, zoals prachtig glimmende dure bolides naast fraaie oldtimers. Evenals voorgaande edities is er volop koffie, thee, warme chocolademelk en de bekende warme HEMA-rookworst. Alles gratis.

Vanaf 11.00 uur is het startterrein bij Roemaat Transport, Albert Schweitzerstraat Lichtenvoorde, geopend en kan er gebruik gemaakt worden van alle faciliteiten. Expeditie Noordkaap kan 24/7 gevolgd worden via de backoffice in Lichtenvoorde. Zondag 2 februari keren de deelnemende teams terug in Lichtenvoorde, bij HRZ ’t Zwaantje.

www.expeditie-noordkaap.nl

Foto noorderlicht: Ruben Weytjens
Foto deelnemers 2018 : Expeditie Noordkaap