24 Aug

Tractor Sterrit & Trekkerbal

Deel dit event
Tractor Sterrit & Trekkerbal

Zaterdag 24 augustus 2019 wordt de zevende editie van de Tractor Sterrit verreden. Alle soorten en maten tractoren zullen aan de start verschijnen, met vorig jaar ruim 200 deelnemende tractoren een waar spektakel om mee te maken. Van oldtimers van bijna 100 jaar oud tot de nieuwste tractoren die vers van de fabrieksband afrollen.
Onder het genot van een bak koffie en krentenwegge wordt iedereen om 12.00 uur welkom geheten bij Lensink Constructie – Machines in Lievelde, om daarna van start te gaan. Het belooft weer een mooie tocht door de Achterhoek te worden met brute verrassingen!

Ook aan de kinderen en overige geïnteresseerden zonder tractor is gedacht. Het terrein van Lensink is overdag gratis toegankelijk voor een hapje en een drankje. Net als voorgaande jaren met middagvullend programma in de speciaal ingerichte Kinderweide. Van Loeigezellige boerenspellen tot traptrekkerrace en van klimwand tot een parcours voor tuintrekkers, er is deze middag van alles te beleven! Ook kun je geschminkt worden, een ijsje eten en even stoom afblazen op het grote springkussen. Alle kinderen ontvangen een attentie en de winnaars gaan naar huis met leuke prijzen.
BOERENSPELLEN
Van hoefijzer werpen tot racen met radiografisch bestuurbare tractoren. Met loeigezellige boerenspellen voor de kinderen wordt gestreden om de titel ‘Boer en Boerin van het jaar’! Het programma start om 13.30 uur en opgeven kan op de dag zelf.
KRAMP TRAPTREKKERRACE
Onder toeziend oog van de aanwezige toeschouwers zullen de kinderen in verschillende leeftijdscategorieën van start gaan tijdens de Kramp Traptrekkerrace. We hopen op veel animo, dus vergeet niet je traptrekker mee te nemen. Immers, jong geleerd is oud gedaan. De race zal om 17.00 uur plaatsvinden.
TRAPTREKKER VERKIEZING
Ook dit jaar weer een verkiezing van de mooiste traptrekker. Voorgaande jaren hebben we al fraaie creaties voorbij zien komen en dit jaar hopen we op nog veel meer! De vakjury loopt de hele middag over het terrein.

Trekkerbal
Wanneer alle rook van de Tractor Sterrit is opgetrokken zal op zaterdag 24 augustus 2019 om 19.00 uur het Trekkerbal losbarsten. Een unieke combinatie van brullende gitaren, dance, Achterhoekse gezelligheid, bier en tractoren.
De hal van Lensink Constructie – Machines wordt omgetoverd tot bruisend festivalterrein. Aan alles is gedacht om er een brute ervaring van te maken. Vanaf 19.00 uur is de entree € 5,- per persoon (ben je voor 19.00 uur binnen, dan is de entree gratis).