09 Nov

Film The Cakemaker

Deel dit event
Film The Cakemaker

Een banketbakker uit Berlijn besluit na de dood van zijn minnaar op zoek te gaan naar diensgezin in Jeruzalem…

We maken kennis met Berlijner Thomas, banketbakker van café-patisserie Kredenz. Tussen hem en Oren, een getrouwde Israëlische zakenman, die elke maand voor zijn werk naar Berlijn komt en steeds geniet van dat heerlijke gebak dat Thomas maakt, ontstaat een relatie.
Totdat plots het droeve bericht komt dat Oren is overleden bij een ongeluk in Jeruzalem. In een opwelling pakt Thomas het vliegtuig naar Israël en gaat op bezoek in het restaurant van Orens weduwe Anat. Die weet niets van de biseksuele escapades van haar overleden echtgenoot.
Thomas infiltreert in het leven van de weduwe, niet uit perverse nieuwsgierigheid, maar uit oprechte interesse naar het dagelijks leven van zijn overleden vriend. Hij gaat zelfs taarten bakken (niet koosjer, maar wel lekker!). Aan niemand vertelt hij dat hij Oren heeft gekend en intussen word je als kijker razend benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen….
In ‘The Cakemaker’ doseert regisseur Ofir Raul Graizer de heftige ingrediënten van dit drama zo subtiel, zo weloverwogen, dat het resultaat een voorbeeldig menselijk drama is.

Hier vindt dit event plaats: