25 Oct

Ambachtendag Erve Kots

Deel dit event
Ambachtendag Erve Kots

Erve Kots x Heeren van Borculo presenteren: “BROUWEN IN DE OPENLUCHT” i.s.m. met Hogenelst Hop en Vloermouterij Masterveld.
De brouwers van Heeren van Borculo en Boudewijn Alberink demonstreren op deze dag het bierbrouwen in de openlucht. In Borculo ontstond een initiatief vanuit hobbybrouwers die zich Heeren van Borculo noemden. Daar bleek veel vraag naar eigen bier vanuit de plaatselijke gemeenschap. Mede door de samenwerking met de historische kring, horeca en het toerisme is het idee ontstaan om grotere batches te gaan brouwen. Inmiddels heeft Heeren van Borculo een ruim assortiment aan smaken. Dat werd mede mogelijk gemaakt door samenwerking met ’t Brouwhoes van Erve Kots, dat zijn ketel met een capaciteit van 1200 liter ter beschikking stelde van het Borculose gerstenat. ‘Bier verbroedert’ ook hier.

Ambachtendag met oud en nieuw
In het museum zullen de olierosmolen, de klompenmakerij, de smederij en de zagerij in werking zijn, in boerderij Kots worden knipmutsen gemaakt, is er doekrollen, manden vlechten en touwslaan, in het Los Hoes breit Laura Grolse wanten volgens een eeuwenoud patroon. Kortom: de komende Ambachtendag bij Erve Kots heeft weer een breed aanbod. Naast het doen herleven van oude tijden zijn er ook ambachten van nu te zien. Een selectie: hoeden maken, kralenwerk, wolvilten, borduren, origami, dry brushing, diamond painting. Kinderen kunnen deze dag klomp schilderen, broodbakken of gewoon spelen in de speeltuin van het museum.

Hier vindt dit event plaats: