22 Dec

Messiah 2018 van George Frederich Händel

Deel dit event
Messiah 2018 van George Frederich Händel

MUZIEKSTUK Messiah

De Messiah verhaalt over het leven van Jezus Christus. Dit heeft voor gelovigen enorme dimensies, maar voor niet-gelovigen blijkt dit niet veel minder het geval te zijn. De Messiah toont profetische en goddelijke aspecten, maar zeker ook alle ups en downs van een ‘gewoon’ mensenleven. Dat dit door Händel allemaal in noten gevat kon worden, blijft het grote mysterie van zijn meesterwerk.
Als altijd staat het geheel onder leiding van dirigent Emile Engel.

Bezetting
Voor deze Messiah zijn er 4 solisten nodig ( Kaspar Kröner / Hilde Coppé / Vincent Lesage /Joachim Höchbauer) en de leden van Concerto Barocco delen een enorme passie voor muziek en spelen vol vuur deze Messiah voor u. Het koor Concentus Cantzione en Vocaal Ensemble Ex Arte zingen vol overgave in deze intieme setting.

Structuur
Messiah bestaat dus uit drie grote delen, die elk weer zijn onderverdeeld in een reeks ‘muzikale tableaus’, die telkens twee tot vier stukken omvatten, en door Jennens van titels werden voorzien die hieronder – ter verheldering – nogal vrij zijn geparafraseerd.
Dergelijke scènes vertonen vaak een opbouw van klein naar groot: van een slechts door continuo begeleid (secco) recitatief, via een, door instrumenten begeleid (accompagnato) recitatief of een arioso (met vrijere tekstbeHändeling en motiefrijker instrumentale begeleiding) naar een aria en meestal eindigend met een koor. De opbouw wijkt trouwens vaak af van dit geïdealiseerde schema; er zijn scènes die louter uit solostukken bestaan, en andere met uitsluitend koren. Ook deze indeling naar muzikale genres is van de hand van Jennens.

Locatie:
St. Werenfriduskerk
Dorpsstraat 41, Zieuwent

Prijzen:
– 1e rang € 43
– 2e rang € 40
– 3e rang € 27
– luisterplek € 17 (geen of weinig zicht op podium)

Je kunt kaarten bestellen via deze link.

Meer informatie op www.paaspopklassiek.nl