22 Nov
-
25 Nov

Jumping de Achterhoek

Deel dit event
Jumping de Achterhoek

De vijfde editie van het internationaal concours Jumping de Achterhoek in Vragender staat bij veel springruiters in de agenda. Er zijn zoveel aanmeldingen dat er velen teleurgesteld moeten worden. Het jeugdweekend van 22 tot en met 25 november zit vol en voor het tweede weekend van 28 november tot en met 2 december staan zelfs ruim tweehonderd paarden op de wachtlijst. Meer dan vierhonderd tijdelijke stallen zijn er namelijk niet en er zijn voor week twee meer dan zeshonderd paarden ingeschreven.

Aan de organisatie de taak om deze week namen van ruiters op groen te zetten. Een spannende week voor deelnemers die graag willen rijden. “Allereerst zijn we enorm blij en toch ook wel een beetje trots dat er vanuit binnen- en buitenland zoveel animo is om op ons concours te komen rijden. De familie Morssinkhof, eigenaar van het Paardensportcentrum Lichtenvoorde, streeft ernaar om elke editie te verbeteren en dat merken de ruiters. Voor sommigen zal de verhoogde prijzenpot een reden zijn om naar Vragender te komen, maar voor de meesten geldt dat het concours van hoog niveau is, dat ze hun paarden prettig kunnen trainen, de parcoursen goed zijn en dat het gezellig is. Dat praat zich vanzelf rond tot ver over de grenzen”, vertelt Wendy Scholten, woordvoerster van Jumping de Achterhoek.

In het jeugdweekend met deelnemers van 14 tot 25 jaar komen de olympische kampioenen van de toekomst aan de start, nauwlettend in de gaten gehouden door trainers en bondscoaches. Voor het tweede weekend komen olympische ruiters als Marcus Ehning, Gerco Schröder en Leopold van Asten aan de starten, maar ook Willem Greve, de broers Frank en Hendrik-Jan Schuttert en de jeugdige toptalenten Lisa Nooren en Sanne Thijssen.

Op de openingsdag, donderdag 22 november, is er tevens de jaarlijkse business meeting ‘Meer! In de Achterhoek’ met als sprekers Rolf Morssinkhof namens Morssinkhof Rymoplast, dé pionier in plastic recycling, en Rex Bierlaagh die de aanwezigen meeneemt in zijn creatieve inspiratiesessie. Rond 18.00 uur treedt in de hoofdpiste het ‘Go Social Showteam’ op. Ze geven een demonstratie vrijheidsdressuur en obstakeltraining en laten zien hoeveel je met een paard kan bereiken door middel van samenwerking, vertrouwen en heel veel plezier.

Jumping de Achterhoek heeft ook weer activiteiten voor kinderen, waaronder rondleidingen en op zaterdag 1 december een heuse kindermiddag met speurtocht, knutselen, poppenkast, gratis ponyrijden en een springkussen. Op de vrijdag- en zaterdagavonden is er feest, waarbij op zaterdagavond 24 november ‘Hard2Get unplugged’ is vastgelegd, de band die momenteel deelneemt aan The Voice of Holland. Paardensport op topniveau wordt in een vlot tempo afgewisseld met entertainment.

Meer info: www.jumpingdeachterhoek.nl

Voor op en top paardensport moet je in Vragender zijn!
Twee weekenden internationaal springen:
22 nov – 25 nov: Ponies, Children, Juniors & U25
29 nov – 2 dec: CSI1* & CSI2* springen

Locatie:
Paardensportcentrum Lichtenvoorde
Weijenborgerdijk 34
Vragender

Foto Digishots