17 Aug

Speeddaten voor alleenstaande senioren

Deel dit event
Speeddaten voor alleenstaande senioren

“Tijdens een speeddate krijg je de kans om in een gesprek van vijf minuten met 10 à 20 andere singles te kijken of er een wederzijdse klik is,” legt Getty Schepers, eigenaresse van relatiebemiddelingsbureau DatingOost, uit.
Op vrijdagmiddag 17 augustus komen alleenstaande 65-plussers vanaf 14 uur in de leeftijdsgroep van 70 tot 80-jarigen tegenover elkaar te zitten voor een speeddate bij Hogenkamp.
“Er is veel eenzaamheid onder ouderen en juist in deze tijd dat de kinderen op vakantie zijn en de buren weg zijn, voelen mensen zich nog vaker alleen”, weet ervaringsdeskundige Schepers. “Wat is dan niet leuker om aan zoiets mee te doen?”
Volgens Schepers is er veel behoefte aan een leuke partner om weer gezellige dingen mee te doen en samen dat kopje koffie te drinken, eindje fietsen of een mooie wandeling te maken.
“Men wil ook niet altijd terugvallen op de kinderen. Begrijpelijk. Tenslotte moet je zelf de slingers ophangen in het leven, ook al ben je gepensioneerd. Wij zijn een relatiebemiddelingsbureau enkel en alleen gericht op senioren in het oosten. We matchen dagelijks mensen in deze leeftijdsgroep en kennen als geen ander de soms verdrietige verhalen achter die altijd lachende opa. Men loopt niet te koop met de eenzaamheid. Wij organiseren ook sinds 13 jaar drukbezochte uitgaansavonden voor oudere alleenstaanden. De laatste maanden hoorden we zo vaak de vraag waarom we niet gingen speeddaten. Maar, we doen al zoveel”, lacht de blonde matchmaker. Maar het singlesbloed kruipt waar het niet gaan kan; het datingbureau heeft het toch opgepakt en vond in zaal Hogenkamp (met airco) de perfecte locatie. Er is aan alles gedacht. Schepers: “Mensen krijgen een matchkaart waarop ze tijdens het doorschuiven naar het volgende tafeltje noteren wie ze leuk vinden. Ook liggen er kaarten op ieder tafeltje met daarop vragen als ‘heb je een ochtendhumeur’, wat is je favoriete feestdag’, ‘waarover krijg jij vaak complimentjes’, ‘snoep je veel’, ‘welke krant lees je het liefst’, ‘houd je van dansen’, ‘spreek je een vreemde taal’ en ‘welk klusje vind je het vervelendst om te doen’. Op deze manier komt er altijd een antwoord waarop je weer verder kunt borduren. We ontvangen iedere gast persoonlijk bij de entree. Dit voelt vertrouwd en stelt gerust. De drempel kán hoog zijn natuurlijk. Daar zijn wij ons als geen ander van bewust.”

Match
Wanneer er een wederzijdse klik is, een match, dan krijgen de deelnemers na een paar dagen het e-mailadres en/of telefoonnummer van de ander en kunnen ze contact met elkaar opnemen voor verdere afspraakjes.
De kosten bedragen 35 euro inclusief koffie bij aanvang en in de pauze een drankje en een hapje. Maar ook de locatie, een ervaren datingbureau en afhandeling van de gemaakte matches.
“Onze gasten krijgen sowieso een gezellige middag waar ze andere leuke alleenstaanden ontmoeten. En wie weet ontstaat er iets. Het gaat om die die klik, maar óók om die vonk. Of je nu 32 bent of 72, niemand wil alleen zijn”, stelt de matchmaker.

Locatie
Hogenkamp is te vinden aan de Aaltenseweg 33 in Lichtenvoorde.
Voor opgave: e-mail naar info@datingoost.nl of via 0546-492899.
Voor meer informatie www.datingoost.nl

Aanvang 14 uur, zaal open 13:30 uur.

Hier vindt dit event plaats: