14 Oct

Herfstconcert Ensemble Vocal Pierre Villette

Deel dit event
Herfstconcert Ensemble Vocal Pierre Villette

Krönungsmesse KV 317 van W.A. Mozart en Motetten van F. Mendelssohn.
Zondagmiddag 14 oktober verzorgt projectkoor Ensemble Vocal Pierre Villette een concert in de Lichtenvoordse Johanneskerk onder leiding van Jeroen Twisk. Naast ruim 50 koorleden werken sopraan Susanne Weber uit Groningen en de mezzo Berber Vis uit Zwolle mee aan dit concert. De mannelijke solisten zijn tenor Emile van der Peet uit Gorssel en de Rotterdamse bas Christiaan Peters. De orgelbegeleiding is in handen van Elske te Lindert.

Voor de pauze komen motetten en koordelen uit het oratorium Elias van Felix Mendelssohn-Bartholdy aan bod. Hierbij wordt afwisselend opgetreden door het projectkoor, de vrouwen van EVPV, de mannen en de vier solisten. Elske te Lindert verzorgt een orgelsolo. Na de pauze vertolken koor en solisten de vaste gezangen uit de Krönungsmesse van Wolfgang Amadeus Mozart (Missa brevis in C dur, KV 317).

Het bestuur van Pierre Villette is er in samenspraak met dirigent Jeroen Twisk in geslaagd een mooi programma samen te stellen dat zeer aantrekkelijk is voor liefhebbers van klassieke koormuziek.Voor de zomervakantie zijn er al vier goed bezochte repetities geweest. Vanaf 7 september repeteert het koor op volle sterkte. Tijdens de generale repetitie zullen ook de solisten akte de présence geven.

Vrienden van Ensemble Vocal Pierre Villlette kunnen op vertoon van hun lidmaatschapskaart 2018 via de penningmeester (tel.06 10127608) maximaal twee entreebewijzen kopen met een aantrekkelijke korting. De kaartverkoop vindt plaats via de koorleden, bij boekhandel Meneer Kees aan de Varkensmarkt en de VVV op de Markt in Lichtenvoorde en bij de Spar in Zieuwent. Daar liggen ook flyers met informatie over het koor en het concert.

Het concert begint op zondag 14 oktober om 16.00 uur (kerk open vanaf 15.30 uur)
Een prachtig klassiek concert met werken van Mozart en Mendelssohn. Dirigent Jeroen Twisk.
Kaarten in de voorverkoop € 15,- bij o.a. de VVV in Lichtenvoorde.

Locatie:
Johanneskerk
Rentenierstraat 9
Lichtenvoorde