26 May

Kermis Lievelde

Deel dit event
Kermis Lievelde

Muzikaal programma en definitief programma nog niet bekend. Zodra dat bekend is zullen we het hier vermelden.

Zaterdag 26 mei (onder voorbehoud)
ca. 13.00 uur Opening van de kermis en kinderspelen.
ca. 15.00 uur Aanvang vogelschieten voor de jeugd t/m 17 jaar. De jongens en meisjes schieten ieder op een eigen vogel, zodat we een jeugdkoning en een jeugdkoningin krijgen. De jeugdkoning en -koningin van vorig jaar, zullen het eerste schot lossen.
ca. 16.00 uur Op het Koningsplein gaan de vermakelijkheden, de tent en het terras open.
ca. 21.00 uur Muziek in de tent en bij Café de Barbier.

Zondag 27 mei (onder voorbehoud)
ca. 13.00 uur Vertrek van de optocht van zeepkisten met medewerking van Drumband de Schanskloppers en Harmonie St. Willibrord.
De route voert ons langs: Papenweg – Lievelderweg – Vicariestraat – Nieuwstraat – Bergstraat – Koningsplein. Hierna gaan de zeepkisten naar de start van de race.
ca. 14.00 uur Start van de zeepkistenrace en muziek op het plein.

Maandag 28 mei (onder voorbehoud)
Stipt om 9.45 uur zullen het koningspaar en het jeugdkoningspaar op het plein worden ingehaald door de drumband en harmonie.
Aansluitend spreekt onze voorzitter Coen Arink zijn welkomstwoord uit. Hij zal de uitslag bekend maken van de zeepkistenrace. Uiteraard worden de bijbehorende prijzen hierbij uitgereikt. Vanaf 10.00 uur kunt u zich inschrijven voor het vogelschieten.
Na het welkomstwoord volgt er een toespraak door de burgemeester of haar plaatsvervanger. Vervolgens lost de burgemeester of haar plaatsvervanger het eerste schot op de vogel. Harmonie St. Willibrord zorgt voor de muzikale omlijsting tijdens het vogelschieten.

Als het nieuwe koningspaar bekend is, vindt de huldiging door de voorzitter plaats en gaan we naar de Barbier, waar onder de muzikale begeleiding van drumband De Schanskloppers de vendelhulde plaatsvindt. Daar is ook gelegenheid de beide paren te feliciteren. Natuurlijk zal het kersverse koningspaar later ook in de tent worden onthaald en kan het feest tot in de late uurtjes doorgaan.

 

Foto: Pim Adema.