26 May

Run-Archery Lichtenvoorde

Deel dit event
Run-Archery Lichtenvoorde

Run-Archery is een combinatie van boogschieten en (cross-country) hardlopen; overgewaaid vanuit Oost-Europa als zomervariant op de biathlon. Er wordt per heat 4x een rondje van een kleine 1.000 meter hardgelopen en op het centrale schietpunt worden na elk rondje drie pijlen op een blazoen geschoten, elke misser kost een strafrondje van ongeveer 100 meter. Afhankelijk van het aantal deelnemers zijn er meerdere voorronde heats. De winnaars van de heats en de tijdsnelsten per categorie gaan door naar de finale.

Run-Archery is leuk voor boogschutters omdat het goed is voor de conditie en omdat je met raak schieten kunt winnen van goede hardlopers die meestal matig tot slecht schieten.

Run-Archery is leuk voor hardlopers, tri- en survival atleten omdat het boogschieten een uitdagende extra dimensie geeft aan het hardlopen. Via boogschietverenigingen kun je gratis kennis maken met de sport en tijdens de wedstrijd wordt een boog met pijlen ter beschikking gesteld. Met een beetje geluk kun je na de 3 proeflessen al redelijk het doel (blazoen van 20 centimeter doorsnede op een afstand van 20 meter) raken. De ervaring van de afgelopen jaren is dat goede lopers met een redelijke affiniteit voor boogschieten hoge ogen kunnen gooien. Voor atleten die eens wat anders willen.

Startlocatie:
De Swite
Hendrik Leemreizestraat 2
Lichtenvoorde

Meer informatie en aanmelden via Henri Polman op telefoonnumer 06-5123 9253 of per mail runarchery@st-switbertus.nl.