24 Feb

Partoli speelt: Broeders bij nonnen, waar zijn we aan begonnen

Deel dit event
Partoli speelt: Broeders bij nonnen, waar zijn we aan begonnen

Partoli neemt de toeschouwers mee naar een klooster, alwaar de bewoonsters lijden onder het schrikbewind van de moeder-overste. Ze proberen dit te veranderen, maar door tegenwerking van de overste lijken alle pogingen gedoemd te mislukken.
Het is hard werken geblazen voor de nonnen en armoe is troef. Om de situatie waarin ze verkeren te veranderen zijn ze, hoe moeilijk ook, zelfs bereid het werk neer te leggen. Dit valt niet mee omdat één van de nonnen op de hand is van moeder-overste en haar dan ook constant op de hoogte houdt.
Diezelfde moeder-overste houdt er ondertussen heel andere praktijken op na, die, zo lijkt het, geen daglicht kunnen verdragen en nogal kosten met zich meebrengen. Wanneer er een brief van hogerhand komt waarin staat dat vanwege bezuinigingen een aantal broeders in het klooster gehuisvest moeten worden, is moeder-overste in alle staten. De nonnen, echter, verheugen zich enorm op de komst van de broeders. Het brengt een beetje afwisseling in het saaie, eentonige kloosterleven.
De samenwerking verloopt prima maar dat is moeder-overste een doorn in het oog, ze is in alle staten en zet alles op alles om de broeders zo vlot mogelijk weg te krijgen. Door vuil spel van haar kant lijkt het nog te gaan lukken ook. Zal ze uiteindelijk zegevieren of zal haar opgebouwde imperium verdwijnen als sneeuw voor de zon? Hoe dan ook: de ontknoping is heel verrassend. Zijn oversten en bisschoppen onaantastbaar of heeft bidden toch nog zin?

Locatie:
Herberg Erve Kots
Eimersweg 4
7137 HG Lievelde

Voorverkoop: 8 euro
Aan de kassa: 10 euro

Hier vindt dit event plaats: