Activiteiten en evenementen in Lichtenvoorde

In Lichtenvoorde is altijd wat te doen. Is er geen modeshow, dan is er wel oogstfeest. Is er geen bloemencorso of koopzondag, dan is er wel de Zwarte Cross. Hieronder een overzicht van activiteiten en evenementen in Lichtenvoorde.

Wil je een evenement of activiteit melden?

Geef het door via info@lichtenvoorde.nl, of klik hier

NOVEMBER

Jumping de Achterhoek: Meer dan alleen paardensport

Wanneer: zondag 26-11-2017
Aanvang: 10:00 -23:00

Wie door Lichtenvoorde rijdt, heeft de posters misschien al zien hangen. Jumping de Achterhoek staat voor de deur. Het internationale springconcours op het Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender gaat op donderdag 26 november van start en eindigt op zondag 3 december.

De vierde editie is razend populair onder de deelnemers. Zo heeft wereldkampioen Jeroen Dubbeldam zich aangemeld, maar ook topruiters als Marc Houtzager, Gerco Schröder, Willem Greve en Leopold van Asten. Zij krijgen tegengas van beroemde buitenlandse ruiters zoals Marcus Ehning uit het Duitse Borken en de Amerikaanse Reed Kessler .

In totaal worden over twee weekenden verspreid maar liefst 750 concourspaarden en pony’s uit twintig verschillende landen ondergebracht in staltenten. Jumping de Achterhoek trapt af met het jeugdweekend (23 tot en met 26 november) voor deelnemers van twaalf tot 25 jaar, die nauwlettend in de gaten worden gehouden door de bondscoaches uit diverse landen.

Rob Ehrens, bondscoach van de senioren, noemt Jumping de Achterhoek een topconcours waar de jeugd zeer veel ervaring op doet, maar ook een visvijver voor de toekomst. Onder de jeugdruiters in Vragender zitten de toppers van later. De parcoursen staan tot maximaal 1.45m hoogte, net als in het tweede weekend van 30 november tot en met 3 december.

Jumping de Achterhoek toont haar veelzijdige gezicht, want er is meer dan alleen maar paardensport. Je kan heerlijk dineren langs de ring, shoppen bij de standhouders en dansen tot in de late uurtjes op de vrijdag- en zaterdagavond. Gert van den Hof komt op donderdag 23 november rond 17.15 uur in de hoofdpiste een onbeleerd paard zadelmak maken, een show die deel uitmaakt van de jaarlijkse netwerkbijeenkomst ‘Meer! In de Achterhoek’.

Op dinsdagavond 28 november is er van 19.00 tot 21.00 uur een springclinic door Willem Greve voor ponyruiters die in september de topdrie behaalden tijdens de Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal finales in Varsseveld. Er staan tijdens het evenement shows en optredens op het programma, zoals het duet van musicalster Rutger de Vries en Anne-Clair Huis in ‘t Veld op zondagmiddag 3 december vlak voordat de afsluitende Grote Prijs van start gaat.

Voor de kinderen is er op zaterdag 2 december vanaf 14.00 uur het Pietenspektakel met een bezoek van Sinterklaas. Spring op het luchtkasteel van hoofdsponsor Rabobank, haal je pietendiploma, kom gratis ponyrijden, knutselen, een speurtocht afleggen en stel vragen aan een bekende ruiter.

Jumping de Achterhoek is er voor iedereen. De toegang is gratis. Alleen op zaterdagavond 2 december en zondag 3 december wordt er kleine bijdrage gevraagd (Kinderen t/m 12 jaar €2,50 incl. 1 consumptiebon, 12 jaar en ouder €5,- incl. 1 consumptiebon).


Meer info...

DECEMBER

Kinderfilm: De Club van Sinterklaas en het Geblaf op de pakjesboot

Wanneer: zaterdag 2-12-2017
Aanvang: 14:00 -16:00

Dit jaar komt het Sinterklaasfeest opnieuw in gevaar! Slechterik Dokter Vleugelaer en zijn handlanger Igor vermommen zich om op de stoomboot zogenaamde ‘Blafspray’ over alle cadeautjes te spuiten. Zo krijgen alle kinderen straks de ‘Blafhoest’, waar Dr. Vleugelaar alleen voor veel geld het medicijn voor heeft! Maar als de pieten ook in aanraking komen met het goedje, loopt de situatie helemaal uit de hand. Zeker omdat er ook een échte hond aan boord is, die de Pieten in Spanje gevonden hebben. Het is de verdwaalde hond van Sophie (Vlinder Kamerling), die hoopt dat de Club van Sinterklaas het diertje weer bij haar kan brengen. Lukt het Sinterklaas en de bekende Clubpieten om de cadeautjes op tijd te ontsmetten én het hondje veilig thuis te brengen?

 

 

Meer info...

Koopzondag

Wanneer:zondag 3-12-2017
Aanvang: 13:00 -17:00

Elke 1e zondag van de maand is het Koopzondag in Lichtenvoorde.

De winkels zijn geopend tussen 13.00 en 17.00 uur.

 

 

Let it Snow

Wanneer:zondag 10-12-2017
Aanvang: 11:00 -18:00

Na twee succesvolle edities, zal Lichtenvoorde ook dit jaar weer in een sfeervol winters jasje worden gestoken. 

Bezoekers kunnen genieten van winterse pleinen met live muziek, leuke kramen met diverse producten, diverse smaakvolle gerechten en leuke activiteiten voor het hele gezin. Ook in de tussenliggende straten zullen winkels en horeca geopend zijn. Kom genieten in een winters Lichtenvoorde en Let it Snow!


Mantelzorgcafé

Wanneer:donderdag 14-12-2017
Aanvang: 14:00 -15:30

Mantelzorgers ontmoeten elkaar bij Café Zaal Hogenkamp. 

 Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. Soms komen mantelzorgers voor uitdagingen te staan en kan het emotioneel zwaar worden. Praten daarover kan helpen om de zorg vol te houden. Andere mantelzorgers begrijpen u maar al te goed. U bent daarom van harte welkom in het Mantelzorgcafé, georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. Dé plek om andere mantelzorgers te ontmoeten in een ongedwongen sfeer.

De mantelzorgconsulent is uw gastvrouw. Zij ontvangt iedereen met een kopje koffie of thee en kan uw vragen beantwoorden. Iedere maand kunt u terecht bij het Mantelzorgcafé.

Opgave hiervoor is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden en de koffie/thee krijgt u aangeboden. Meer weten? Bel (0544) 82 00 00 of mail info@vithulpbijmantelzorg.nl.

Meer info...

JANUARI

Nieuwjaarsduik 2018 Oost Gelre

Wanneer: maandag 1-1-2018
Aanvang: 12:00 -15:00

Op Nieuwjaarsdag, maandag 1 januari 2018, om 12.00 uur vindt bij het Wijndomein Besselinkschans de tweede editie van de Nieuwjaarsduik Oost Gelre plaats. De Nieuwjaarsduik is een echte nationale traditie geworden, met in Nederland meer dan 50.000 deelnemers per jaar op bijna 150 locaties. 

Het water is helder en schoon dus uitermate geschikt om een frisse duik te nemen om het nieuwe jaar goed te starten. Houd onze facebookpagina in de gaten voor de meest actuele stand van zaken.

 

 


 

 

KGB Nieuwjaarsparty

Wanneer:maandag 1-1-2018
Aanvang: 18:00 -23:00

Terug op de plek waar het ooit allemaal begon ...

De KGB band werd opgericht in 1989 door 11 Lichtenvoordse muzikanten. Op 1-1-1993 begon de bekende band met een eigen Nieuwjaarsparty in zaal De Koppelpaarden.
Het jaarlijkse feest was steevast uitverkocht en groeide zo hard dat uiteindelijk werd uitgeweken naar de Hamalandhal. Heel veel muzikanten hebben daar later bij de KGB band gespeeld op het bekendste feest van Lichtenvoorde.
De originele enige echte KGB band met de zangeressen Nancy, Desi en Anita komt na 26 jaren nog een keer terug in de zaal van het nieuwe hotel De Koppelpaarden. Zoals vanouds zullen gasten niet ontbreken in het programma.

De online voorverkoop is gestart. Mis het niet ...